Citysafari

Voor wie?

De citysafari is bedoeld voor jongeren die aan het nadenken zijn over welke studie of welk beroep zij willen gaan kiezen. We gaan op bezoek bij iemand met een bepaald beroep. En bedenk dat, als je misschien denkt, “niets voor mij….”, dat je toch veel uit het verhaal van die ander kan halen wat jou richting kan geven in je keuzes.

Wat gaan we doen?

Met elkaar bezoeken we iemand die veel inspiratie haalt uit zijn of haar werk en daar met passie over kan vertellen. We doen dat op vrijdagmiddag tussen 15.30 en 18.00 uur. Om ongeveer 15.30 stappen we op de fiets en gaan we naar de gastheer of gastvrouw toe, waar we rond 16.00 uur zijn. Daar zijn we ongeveer een uur. We praten na over het bezoek in de stad onder het genot van een (alcoholvrij) drankje.

Waarom doen we dit?

Mensen kiezen een studie en een beroep die passen bij hun overtuigingen. Die overtuigingen motiveren hen voor het beroep. We gaan op bezoek bij mensen die via hun werk een betekenisvolle bijdrage leveren aan de maatschappij. Je krijgt een inkijkje over hoe zij hun werk invulling en zin geven.

Wanneer

De dat bepalen we met elkaar.

Doen

Als jullie het leuk vinden dan gaan we in het najaar/voorjaar 22-23 4 keer op stap. Wil je mee? Stuur een mailtje met je naam en telefoonnummer naar Hanneke Maassen (jeugdouderling.noord@pgarnhem.nl)