Citysafari

Voor wie?

De citysafari is bedoeld voor jongeren die nieuwsgierig zijn hoe andere mensen gekozen hebben voor een beroep. Het beroep is aan het nadenken zijn over welke studie of welk beroep zij willen gaan kiezen. We gaan op bezoek bij iemand met een bepaald beroep. En bedenk dat, als je misschien denkt, “niets voor mij….”, dat je toch veel uit het verhaal van die ander kan halen dat jou richting kan geven in je keuzes.

Wat gaan we doen?

Met elkaar bezoeken we iemand die veel inspiratie haalt uit zijn of haar werk en daar met passie over kan vertellen. We weten alleen niet wat jij zoekt! Wie zou je een keer willen spreken? Een arts, een rechter, een (duurzame) ondernemer of misschien de dominee? Het idee is om iemand te bezoeken op vrijdagmiddag tussen 15.30 en 18.00 uur, of op een moment dat voor iedereen geschikt is. We stappen op de fiets om die persoon op zijn of haar werkplek te bezoeken. Daar zijn we ongeveer een uur om rond te kijken en met elkaar te praten.

Waarom doen we dit?

Op een gegeven moment staan we allemaal voor de vraag: wat wil ik gaan doen? En dan is het leuk om iets te kunnen kiezen wat bij je past en waar je blij van wordt. Jonge mensen zijn meer met deze vraag bezig dan ouderen, maar het zijn niet alleen jongeren die hierover nadenken. Wat is jouw inspiratie om iedere dag mee bezig te zijn? Waarom sta jij iedere morgen naast je bed? We gaan op bezoek bij mensen die via hun werk een betekenisvolle bijdrage leveren aan de maatschappij. Je krijgt een inkijkje in de manier waarop zij hun werk invulling en zin geven.

Wanneer

Dat bepalen we met elkaar.

Doen

Heb je een idee? Heb je interesse? Meld je dan aan via de QR code, dan komen we met elkaar in contact. We nodigen je uit om mee te doen! Welkom. Mailen mag ook: jeugdouderling.noord@pgarnhem.nl