Vrijwilligerswerk doen (inter)nationaal

Voor wie?

Stel…. Je hebt een tussenjaar en je wilt vrijwilligerswerk gaan doen. Of je bent wel even klaar met leren en wilt eerst verder de wereld ontdekken. En stel, de vrijwilligersorganisatie vraagt je om sponsorgeld mee te brengen voor dat goede doel, of je hebt kosten voor de reis of het verblijf in het land waar je het vrijwilligerswerk gaat doen en je kunt wel wat ondersteuning gebruiken. Dan kun je een vraag voor financiële ondersteuning neerleggen bij ons.

In totaal hebben wij 500 euro per jaar voor dit doel begroot. Afhankelijk van jouw plan en het aantal aanvragen, kunnen wij je (een deel van) het geld toekennen.

Wat vragen we van jou?

We vragen van jou dat je ons een plan (1 A4) voorlegt, waarin je beschrijft waar je vrijwilligerswerk gaat doen. Er zijn veel doelen die we willen ondersteunen, denk bijvoorbeeld aan organisaties die een bijdrage leveren aan een betere en meer toekomstbestendige wereld, door te werken aan één van de 18 Sustainanable Development Goals (SDG) zoals die zijn beschreven door de Verenigde Naties. Of misschien wil je iets doen voor Kerk in Actie (KiA). Kortom, kom jij met een plan, dan gaan we in gesprek.

De tegenprestatie: het zou geweldig zijn als jij iets wilt vertellen in bijvoorbeeld een blog, brief of podcast over je ervaringen met het vrijwilligerswerk.

Doen

Wil je in gesprek? Stuur een mailtje naar: Hanneke Maasen en Josée Westrik (jeugdouderling.noord@pgarnhem.nl)