KINDERKERK

Voor wie?

Alle kinderen in de peuter-, kleuter -en basisschoolleeftijd.

Wat gaan we doen?

Op zondagmorgen tijdens de kerkdienst of op zondagmiddag hebben we met elkaar een viering waarin zingen, luisteren, spelen en knutselen een rol hebben. Soms starten we in de kerkdienst en soms hebben we een eigen viering onder leiding van dominee Arjen of dominee Monique. Annemariek Faber is het vaste gezicht voor de kinderen in de Kinderkerk.
4 keer in het kerkelijke seizoen is er een themadienst onder de noemer: “hoofd, hart en handen”. De kinderkerk is hier een onderdeel van. Als opwarmertje voor het thema maken we een padlet, met daarop liedjes, knutseltips en verhaaltjes. Om thuis eens rustig te bekijken met de kinderen voor of na de themadienst.

Waarom doen we dit?

Wij geloven in God en willen de geloofsverhalen doorgeven aan de kinderen. Wij staan in de traditie van een eeuwenoude beweging. Wij willen de kinderen een veilige en vertrouwde plek bieden waarin zij kunnen zijn wie zij zijn.

Wanneer

Vanzelfsprekend zijn de kinderen iedere zondagmorgen tijdens de eredienst van harte welkom. Achter in de kerk is er een tafel voor hen beschikbaar waar zij naar toe kunnen gaan om te lezen, te tekenen of te knutselen.
Naast de themavieringen zijn er nog drie of vier kinderkerkvieringen per jaar op zondagmiddag.

Doen

Geef je kind aan het begin van het seizoen op voor de Kinderkerk. Voor iedere bijeenkomst ontvang je dan een mail. Voor 4 diensten in het jaar krijg je je per mail een padlet toegestuurd met daarop liedjes, verhalen en knutseltips om met de kinderen thuis te doen.

Stuur een mailtje met je naam en telefoonnummer naar Hanneke Maassen: ([email protected]).

In de “Kinderkerk flyer 2022-2023” staan de data genoemd wanneer er een kinderkerk zal zijn.

Kerstviering

Tijdens de dienst op 1e kerstdag gingen we op zoek naar de kerststal. Door de straten heen volgden we de ster, buiten door de wijk. En natuurlijk hebben we de stal uiteindelijk gevonden.