Wat gaan we doen?

In onze gemeente zoeken we naar een taal die alle generaties aanspreekt. Beleving (zoals bijvoorbeeld in de themadiensten) is daarbij een belangrijk element. Door expressie, zoals bijvoorbeeld dans, kunnen we onze gedachten meevoeren en het geloof op een andere manier ervaren dan via denken, zingen, spreken of luisteren.

Danseres Martina Tak (zie foto) maakt met haar dansen het besef wakker dat het in de Bijbel gaat om leven, met lijf en leden. Het raakt diep aan wie wij mogen zijn.

Voor wie?

De dansworkshops hebben alle drie een ander adventsthema. Je mag je opgeven voor de hele serie maar je kunt ook 1 dansworkshop volgen. Er kunnen ongeveer 14 mensen per workshop meedoen.

De workshop is geschikt voor alle leeftijden, ook kinderen zijn welkom. Martina (danseres) kan helpen met advies als je een lichte blessure hebt. Het is niet nodig om een danser te zijn. De workshop is aansluitend op de kerkdienst. We zorgen voor wat broodjes om de inwendige mens te versterken.

Wanneer?

  • Eerste advent: zondag 3 december 2023. 12.30–14.00. Thema: Ooggetuigen Zacharias en / of Elisabeth
  • Tweede advent: zondag 10 december 2023, 12.30-14.00. Thema: Ooggetuige Jozef
  • Derde advent: zondag 17 december 2023, 12.30-14.00. Thema: Ooggetuige Maria

De toegang is vrij.

Over de danseres

Martina Tak- Visser (Duiven) is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Met haar dansreizen naar Senegal, New York, Houston TX en Cleveland heeft ze veel internationale en bijzondere ervaring opgedaan bij o.a Ad Deum Company, Inlet Dance Theatre en The next stage project. In Nederland is ze actief bezig om middels kunst een verbinding te maken tussen geloof en expressie.

Doen

Je kunt je opgeven via de QR code.