Website:

Zoals al eerder aangekondigd is er één website voor Arnhem-Noord. De overgang vindt dezer dagen plaats: dan zullen de ‘oude’ sites bij aanklikken een doorverwijzing en link naar de nieuwe site te zien geven. De nieuwe site is inmiddels bereikbaar onder https://noord.pgarnhem.nl, dus neem gerust een kijkje.

De waarde van zo’n site schuilt voor een groot deel in actualiteit. Daarom doen wij hier een dringende oproep aan iedereen die met de planning en organisatie van vieringen, werkgroepen, evenementen e.d. belast is, berichten op te stellen en door te geven. Liefst met een passende illustratie. Niet alleen predikanten worden gevraagd bij te dragen. Bijvoorbeeld ook Diaconie, ZWO, en groepen voor jeugdactiviteiten, bazaars, gespreks- en eetactiviteiten roepen wij op iemand aan te stellen die de communicatie voor de website verzorgt. Bijdragen kunnen worden aangeleverd bij Edward Eekma, Albert Wester en Gerrit Brendeke (eseekma@yahoo.com, a-wester@versatel.nl en gerrit@brendeke.eu). Vanzelfsprekend worden ‘oude’ berichten verwijderd, maar het is natuurlijk ook leuk om een terugblik op zo’n activiteit op de site te zetten! Samen met bovengenoemden houdt Jeanine Jentink (jeanine.jentink@telfort.nl) overzicht over het geheel en zij verzamelt graag de namen van de contactpersonen uit de groepen.

Werkgroep website Arnhem-Noord

Moderamen Arnhem-Noord

Soep voor het stoelenproject ‘de Duif’

Toen er zo’n 25 jaar geleden in de winter een dakloze man door de kou is omgekomen, waren er mensen van de kerk die zeiden: “Dit nooit meer in Arnhem” en zo is het stoelenproject ontstaan. In het begin waren er inderdaad alleen maar stoelen om op te slapen. Nu zijn er matrassen waar elke nacht maximaal 20 mannen en vrouwen een veilige warme plek voor de nacht hebben. Wie je ook bent, wat je achtergrond ook is, iedereen die dakloos is kan hier terecht. En dat is best uniek in Arnhem.
Als om 22.30 uur de deur van de Duif opengaat, staat er voor de bezoekers een lekkere kom soep klaar. Om die soep gaat het nu. Als kerken in Noord zouden we het graag weer op ons nemen om in de maanden mei t/m oktober soep te koken. Vindt u het leuk om mee te helpen koken? Voor meer informatie en aanmelden kunt u mailen naar: Marjan van Zetten: marjanvanzetten@KPNmail.nl of Erica Bos: ericabos@kpnplanet.nl.