Data City Safari zijn bekend!

De citysafari is bedoeld voor jongeren die aan het nadenken zijn over welke studie of welk beroep zij willen gaan kiezen.

Met elkaar bezoeken we iemand die veel inspiratie haalt uit zijn of haar werk en daar met passie over kan vertellen. We doen dat op vrijdagmiddag tussen 15.30 en 18.00 uur. Om ongeveer 15.30 stappen we op de fiets en gaan we naar de gastheer of gastvrouw toe, waar we rond 16.00 uur zijn. Daar zijn we ongeveer een uur. We praten na over het bezoek in de stad onder het genot van een (alcoholvrij) drankje.

Waarom doen we dit?

Mensen kiezen een studie en een beroep die past bij hun overtuigingen. Die overtuiging motiveert hen voor het beroep. We gaan op bezoek bij mensen die via hun werk een betekenisvolle bijdrage leveren aan de maatschappij. Je krijgt een inkijkje over hoe zij hun werk invulling en zin geven.

Wanneer gaan we naar…..

Op 13 januari 2023 gaan we naar ziekenhuis Rijnstate waar we Janneke Ruinemans bezoeken. Als afgestudeerd en gepromoveerd klinische chemicus werkt zij als opleider klinische chemie en is zij vanuit het Rijnstate Allergie Centrum verbonden aan de Wageningen Universiteit als universitair hoofddocent op het gebied van klinische allergologie en diagnostiek.

Op 10 februari 2023 spreken we Johan Blokland. Johan is architect en directeur van architecten bureau Op Zoom. Johan wil graag betekenis geven aan een plek en dat is dan ook het uitgangspunt in zijn ontwerpen. Betekenis verbindt het nieuwe gebouw aan een stad, een straat en een bewoner.

Need to know:

  • Geef je op bij jeugdouderling.noord@pgarnhem.nl of wees om 15.30 bij de kerk.
  • We verzamelen om 15.30 bij de Nieuwe kerk, Rosendaalseweg 505, om gezamenlijk op de fiets naar het bedrijf te gaan.
  • 16.00, start gesprek. Bedenk al vast wat je de gesprekspartner wilt vragen.
  • 17.00, afronding voor het gesprek.
  • Napraten in de stad onder het genot van een drankje.