Themadienst “Je beste zelf”, zondag 6 februari

,

Op zondag 6 februari is er een themadienst waarin we ook met de kinderen en de jeugd een mooi programma hebben. Dat begint al eerder dan 6 februari. Met de voorbereidingsgroep zijn we in december begonnen om na te denken over het thema, de vormen van vieren en het vullen van de digitale informatiedrager (de padlet).

De lezing deze zondag gaat over het verhaal van Ezau en Jacob, de strijd over het eerstgeboorterecht. Dit verhaal staat in Genesis 27. Jacob doet zich voor als Ezau om te krijgen wat hij wil, of wat Rebecca wil. Maar is dit niet iets wat ontzettend veel gebeurt? Wanneer durven we ons te laten zien, in onze kwetsbaarheid, talenten en beperkingen?

De jongeren en kinderen en ouders hebben twee weken geleden de padlet ontvangen met verhalen, liedjes, kleurplaat en een recept voor linzensoep (daar leest u hier meer over). Ouders en kinderen kunnen de filmpjes bekijken, zingen, er al een beetje mee bezig zijn. Zo wordt het moment dat de kinderen bezig zijn met het verhaal langer en komt de wereld van thuis iets dichter bij de kerk. Daarmee hopen we ook de ouders te ondersteunen in het vertellen van de eeuwenoude verhalen die ons allen verbinden. Bij deze zondagsbrief vindt u de padlet in pdf vorm toegevoegd. U kunt op de plaatjes klikken om te kijken welk liedje het is of welk verhaal. Misschien herkent u nog wel iets van vroeger?