De soep van Jacob

,

De soep van Jacob, niet helemaal letterlijk natuurlijk. Maar linzensoep wordt wel in verband gebracht met Jacob. Zondag 6 februari is er een themadienst waar het leven van Jacob en Ezau, en hun vader Izaäk, centraal staat. Het thema is “je beste zelf’. Jacob doet zich immers ander voor, als Ezau. En dat is nu precies wat we veel om ons heen zien. Op social media tonen we ons ‘fantastische’ leven, maar de werkelijkheid is vaak iets anders. Tijdens de dienst op 6 februari zullen er liedjes gezongen en beluisterd worden, gaan de jongeren en kinderen met dit thema aan de slag en houdt Monique een verhaal dat hierop aan sluit.

Naast dit verhaal over Jacob en Ezau is er nog een ander bekend verhaal over hen. In dat verhaal speelt soep een grote rol (Genesis 25). Hoewel we op 6 februari dus niet het verhaal over de soep lezen, willen we er wel iets mee doen: we nodigen u uit om het recept in deze zondagsbrief, of een ander recept te koken. Dit recept is voor 8 personen. Door met elkaar, op afstand, maar in gedachten bij elkaar het zelfde gerecht te eten zijn we toch een beetje bij elkaar. Ik schreef al, het recept is voor 8 personen, genoeg soep om te delen met anderen in uw omgeving. Zo kunnen we ons ook met anderen verbinden.

En als u het nu leuk vindt om een eigen recept te delen of een foto met kookpret, of nog iets anders… dan kan dat via de app op de hoogte (hiervoor moet u wel aangemeld zijn), mailen naar jeugdouderling.noord@pgarnhem.nl

In het kort:   de soep van Jacob

Wanneer:     weekend van 6 februari
Wat:              koken van linzensoep (in uw eigen keuken)
                      eten van linzensoep (aan uw eigen tafel)
                      delen van linzensoep (in uw eigen omgeving)

Waarom:     met elkaar in verbinding zijn door hetzelfde te doen, hetzelfde te horen, hetzelfde te
                      proeven, elkaar te spreken en aan elkaar te denken.

Wie:             iedereen die het leuk vindt om mee te doen. Wees welkom!

Recept: Linzensoep met kokos (recept komt van de website “samen eerlijk eten“).

 

Ingrediënten, (pan soep voor ongeveer 8 personen)

 • 1 blik linzen (ca. 500 g)
 • 2 liter groentebouillon
 • 1 blikje kokosmelk (ca. 0,5 l)
 • 2 uien, grofgehakt
 • 2 eetlepels fijngehakte gember
 • 2 eetlepels kerrie
 • vers selderijblad
 • zout/peper
 • olie

Bereiden

 • Verhit de olie en fruit hierin de gehakte uien ca. 4 minuten.
 • Voeg de gember en de kerrie toe met de linzen en de groentebouillon.
 • Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten koken.
 • Voeg de kokosmelk toe en verwarm. Maak af met zout en peper.
 • Vlak voor het opdienen fijngesneden selderij toevoegen en serveren met brood.