Advent en Kerst (kindernevendienst)

,
Vanaf zondag 1 december gaan we ons in de kerk voorbereiden op het Kerstfeest. Op deze zondag en met Kerst is de kindernevendienst actief in de kerk! Hieronder kun je lezen hoe, wat en waar:

Zondagen 1, 8, 15 en 22 december, 10.00 uur Bethlehemkerk (Honigkamp 25)

Op deze zondagen van advent leven we toe naar het kerstfeest. De kinderen blijven de hele dienst in de kerkzaal, waar een mooie adventstafel wordt ingericht. Elke zondag zit iemand van de leiding van de kindernevendienst bij deze tafel. De kinderen kunnen daar knutselen, kleuren, lezen. Aan het begin van iedere dienst wordt door één van de kinderen de adventskaars van die zondag aangestoken, zo vieren we dat het licht steeds meer doorbreekt! De predikant zal aandacht besteden aan de posters die bij de kindertafel hangen. Op deze poster staan verhalen afgebeeld die in de dienst aan de orde komen.

Kerst, 25 december, 10.00 uur, Bethlehemkerk (Honigkamp 25)

Op deze dag vieren we de geboorte van Jezus! We starten de dienst met z’n allen in de kerkzaal en daarna gaan de kinderen met de leiding naar een eigen ruimte waar de kerststal staat en een mooi kerstverhaal verteld zal worden. Iets lekkers te drinken, de beschuiten met blauwe muisjes en een klein kerstcadeautje maken het feest compleet. NB: omdat er dit jaar geen peuterkerstviering is, zijn de peuters ook welkom bij deze kerstviering van de kindernevendienst. Omdat teveel onrust voor niemand fijn is, vragen we ouders/verzorgers om eventueel mee te gaan naar de ruimte van de nevendienst.