Mededeling beroepen nieuwe predikant

De wijkkerkenraad Arnhem-Noord heeft in zijn vergadering d.d. 13 juni 2019, de voordracht van zijn beroepingscommissie inzake een te beroepen predikant voor onze wijkgemeente unaniem overgenomen. Dit betreft ds. Arjen Hiemstra, predikant te Westervoort.
In gevolge ordinantie 3 artikel 4 lid 5 heeft de wijkkerkenraad de Algemene Kerkenraad verzocht de kandidaatstelling van bovengenoemde predikant over te nemen en de Algemene Kerkenraad heeft in zijn vergadering van 17 juni 2019 van harte ingestemd met deze voordracht.
Op de gemeenteavond van 20 juni is de wijkgemeente gehoord over deze kandidaatstelling. Na uitgebreide informatie over de procedure en de kandidaat door de voorzitter van de Beroepingscommissie, de heer Bert Kuiper, heeft de wijkgemeente ook unaniem ingestemd met de voordracht van ds. Arjen Hiemstra uit Westervoort. Zondag 23 juni wordt in alle kerken van Arnhem de voordracht van ds. Hiemstra afgekondigd.
Tot 28 juni is het mogelijk om bezwaar te maken tegen de gevolgde  procedure (niet tegen de kandidaat). Dit bezwaar moet schriftelijk en met naam ondertekend gestuurd worden aan de voorzitter van de Algemene Kerkenraad (dhr. Dick van Dijk) of de voorzitter van de wijkkerkenraad (ondergetekende). Na 28 juni zal, mits er geen bezwaren zijn ingediend, een beroep op ds. Arjen Hiemstra worden uitgebracht.
Marijke Gerritsen,
Voorzitter Protestantse wijkgemeente Arnhem